Mat och recept

Jag tycker om att laga mat. Det är rogivande, kreativt och blir det gott är det ett stort plus. Eftersom jag har mycket problem med magen liksom många andra så är det extra viktigt att göra maten från grunden med ”snälla” råvaror. Oftast är diverse tillsatser rena magdödaren… För många med smärtproblematik är det jobbigt att laga mat, särskilt sådan som innebär många moment eller mycket passande. Detta är något som varierar dag till dag för mig, bra dagar gör jag gärna något riktigt avancerat och sämre dagar ska det gå fort eller sköta sig självt i ugnen.

Jag har märkt att i köket är bra redskap A och O. Vassa knivar, teflonstekpanna och lätta kastruller är guld värt. IKEA har riktigt bra grejer faktiskt, som passar även någon med liten budget (dvs de flesta kroniskt sjuka). Har man rätt redskap är det bara att köra på och låta kreativiteten flöda!

Jag har som vana att lägga upp mina recept på Matlust iFokus så här kommer några av de recept som jag själv har komponerat ihop:

Lyxig laxröra

Kycklingröra med fetaost

Indiska färsbiffar

Köttfärssås med grädde, bacon och lök

Lökfylld lax tillagad i ugn

Ljuvlig sommartårta med rabarber, hallon och vit choklad (bilden till receptet är tagen av en som läste mitt recept, testade och dokumenterade. Riktigt snygg bild och kul att tårtan uppskattades!)

Kryddiga kolakakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s