Överhettad!

På åkern där jag bor finns inte en sjö, inte ett vattendrag i sikte. Vi har något slags extremt inlandsklimat här med extrem hetta eller extrem kyla. Inne i stan är det något mera ”mellow”, fast å andra sidan så regnar det oftare i stan än här 😉 Idag skiljde det tydligen 3-5 grader varmare i skuggan här jmf mot stan.

Jag har knappt varit ute idag. Självklart har hästarna fått deras vatten och mat och för vissa komma in i stallet, men jag har gjorr det så fort som möjligt. Hunden jag är hundvakt åt har bara fått korta korta promenader. Trots det är jag helt slut. Har legat i soffan och mer eller mindre sovit hela dagen med isglass i ena näven och vattenglaset i andra. Blivit yr bara av att resa på mig och gå in på toaletten.

Tog till sist tempen nu på eftermiddagen och den var hög, riktigt hög. Först då trillade poletten ner att det var värmeslag. För jag svettades ju inte!

Min kropp har missat totalt att svettas är en nödvändig funktion dagar som idag. Istället har jag varit rödflammig, yr och med ett sjujäkla humör de få stunder jag varit vaken. Och fötterna har varit helt vidriga, som två utspända ballonger och värkt något fruktansvärt. Fick till och med ta av stödstrumporna för att jag var FÖR svullen så att det satt för hårt.

Nu har jag inte en aning om hur man lär kroppen att svettas – jag svettas ju floder alltid annars. Men inte idag. Har kylt ner mig genom att duscha kallt, tagit mina alvedon och druckit lite powerade och slickat i mig lite salt som komplement till allt vatten. Fortfarande fysiskt trött men huvudet börjar hänga med igen nu.

Och jag är faktiskt väldigt tacksam över att jag inte är nyopererad med gipsat underben idag. Då vette sjuttsingen hur jag hade kunnat göra.

Så lite ynklig är jag allt idag. Vovven och hästarna är också bra ynkliga idag med jätteproblem i värmen, särskilt tant-fröken F. Velar massor ifall jag ska raka bort hennes ullpäls eller inte, tänker att den ju skyddar mot insekter…. men är å andra sidan väldigt väldigt varm.

Imorgon väntar att skriva duggor och nästa vecka har jag min första tenta. Jag är ju lite knäpp så jag ser faktiskt fram mot det 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s