Vikten av att skynda långsamt vid uppbyggnad

De senaste månaderna har det varit väldigt blandat med framgångar och bakslag. Vad jag har lärt mig om jag ser tillbaka i ett längre tidsperspektiv – det senaste halvåret, är hur viktigt det är att skynda långsamt. Det får absolut inte stanna upp men det får inte gå för fort heller.

Mina knän är nu så pass stabila så att de pallar ett helt dressyrpass och nääästan en hoppträning om jag inte gjort allt för mycket dagen innan. Samma knän som inte skulle hålla för annat än promenader i princip. Se där ja?! Nu återstår att bygga upp foten, överkroppen och framförallt min vänstra axel inför tävlingssäsongen 2014. För åh ja, det kommer att bli tävlingar i år, för min del så räknar jag med att sätta igång i augusti ca för att känna på det hela lite bara och sen få ett par månaders relativt lugn tävlingssatsning innan vi tar lite vintervila med mycket fysträning och kör på med nya mål 2015.

Det är helt otroligt att jag har kommit såhär långt bara där jag är nu. Både mentalt och fysiskt. Knähelvetena som har plågat mig sedan över 8 år tillbaka håller nu igen och jag har utvecklats som person. Som sagt är det lite kvar med operationer inplanerade men jag är jättenöjd bara över vart jag är idag!

Jag & prinsen på dressyrträning 22/12 2013.

Jag & prinsen på dressyrträning 22/12 2013.

6 tankar om “Vikten av att skynda långsamt vid uppbyggnad

  1. Detta inlägg fyller mig med hopp. Jag är dansare i grunden och själv sjuk i EDS, ME/CFS och fibromyalgi. Jag gör inte så mycket mer än att vila hela dagarna, men jag försöker hitta vägar för att nå mina drömmar. Jag är övertygad om att det ska gå, på något sätt. Det är inspirerande att se/läsa om andra som klarar det, även om självklart alla är olika. Men kan andra göra det så finns det ju en chans att även jag kan!

    • Blir faktiskt lite avis när du skriver att du är dansare i grunden, jag är som en elefant på dansgolvet. Saknar taktkänsla och saknar koordination 🙂

      Jag hoppas att du hittar vägar runt att ta upp dit intresse igen! Det är att försöka om och om igen, hitta vägar runt problemen och våga anpassa sig… Fast det är f*n inte lätt. Lycka till! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s