Låt aldrig Prinsen vila en hel helg!

Påminnelse till mig själv – ingen av mina hästar (och då särskilt inte Prinsen) får vila flera dagar i sträck!

Stack ut i skogen på Fröken F igår, 2,5 timmar med H & co som sällskap och jädrar vad skönt det var! Hoppade lite stockar, galopperade långa sträckor och skrittade upp och ner för diverse backar, brakade in i snårskogen… Den perfekta uteritten med utmärkt väder alltså. Och Fröken var galet pigg, taktade ibland och allmänt underbart urmysig – min gamla tokstolla ❤

Iaf blev jag så trött av uteritten så kände att det bara var korkat att rida prinsen – för hög skaderisk när jag är trött. Samma sak i lördags, hade monsterös träningsvärk efter mitt och Prinsens dressyrpass i fredags som inte gick av för hackor så i lördags jobbade vi bara från marken med lite tankenötter.

Resultatet av två dagars vila för honom visade sig idag. Samma sällskap som jag och Fröken hade igår men nu i paddocken – ett dressyrpass var tanken med fokus på framdelsvändningar. Han var jättestel så efter framskrittning tänkte jag mjuka upp honom med lugn galopp längs spåret så att han skulle få aktivera musklerna lite och bli av med lite energi. Han svarade med att köra upp nosen i vädret och sticka i 190 knyck. Hörnen blev omhoppningssvängar och det gick inte att få stopp på honom, han hade stängt av helt och skenade helt enkelt. Till sist dämpade han sig, nytt försök till lugn galopp som slutade på samma sätt, om och om igen… Efter mycket springande fick jag en lugn galopp ½ varv och nöjde mig så – var helt slut i axlarna och benen. Träna framdelsvändningar var ett kapitel för sig dock, nosen flög upp igen och han taktade när han såg bommarna (i L-form för att ha som stöd i vändningarna) och var inte ett dugg sugen på att lyssna på några förhållningar överhuvudtaget.

Vi hade ett fantastiskt pass i fredags då han var mjuk och jag var fräsch i kroppen – idag var han stel, springig, ofokuserad och stark i handen medan jag var trött i överkroppen, lite småsliten och också rätt ofokuserad vilket resulterade i dragkamper och spring. Inte ett bra pass någonstans även om små ljusare punkter fanns.

Med andra ord – prinsen mår inte bra av vila (vilket jag iofs redan visste) och jag behöver jobba upp lite grundstyrka igen! Imorgon väntar höhämtning, skola och återhämtning för min del. Har haft det struligt med händer, fot, axel, knä, bäckenleder och blåsa, tarm, magkatarr mycket det sista och har läkartider inbokade nästan varje dag nästa vecka.

Nya tag igen väntar! Kan ni fatta det att jag kan rida igen (med vissa modifikationer) och att jag till och med börjat hoppa småhinder?! Känns sanslöst magiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s