Möte med ortopeden och back to basics

Börjar få struktur på tillvaron igen efter några smått kaotiska veckor tror jag. Ska snart få komma till sjukgymnast (äntligen), fått rutin på hästeriet och kämpar på med skolböckerna. Det är en trygghet på många sätt det här med skola-hästar = vardag, jag vet vad som förväntas av mig och har fasta tider för hästarna och dessutom en liten vila någon timme sådär mitt på dagen ett par dagar i veckan då jag gör absolut ingenting utan tillåter mig att känna av hur kroppen mår egentligen.

Ju sämre kroppen har blivit desto mer beroende har jag blivit av struktur, tvärtemot många andra som behöver ta dagen som den kommer. Tar jag dagen som den kommer överanstränger jag mig 9 av 10 dagar, blir stressad över allt jag måste göra, så planering är sannerligen nyckelordet för mig. Eds hjärna kanske som virrar ihop allt om det blir för mycket 😉

Jag träffade min ortoped här i Skövde idag. Ett kort samtal om hur läget ser ut idag och konstanterande att dem i nuläget inte kan tillföra något. Däremot lite varningsflagg angående mitt höger knä, knäskålen är lös igen och var lite för lös i samband med att jag och en av pållarna druttade i backen för drygt en vecka sedan. Men men, vi båda har repat oss fint och kom undan väldigt lindrigt, kan bara konstatera att hästen är lika klantig med dålig koll på sina ben som jag är. Så nu kör jag på stenhårt med raka benlyft och balansträning. Är dock lite svårt då jag tillfälligt har aircast igen men förhoppningsvis är min nya ortos snart klar så att livet blir snäppet lättare igen.

Har som sagt några kaotiska veckor bakom mig med bl a uvi och helvetesbäckenvärk bakom mig utöver ridolyckan så känns skönt att det har blivit bättre iaf.

2 tankar om “Möte med ortopeden och back to basics

    • Tack! Känner mig ovanligt fräsch i kroppen med tanke på årstiden och vad den blivit utsatt för det senaste faktiskt.

      Kramar i massor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s