Det blir stelt i framtiden

Var idag iväg till SU – Handkirurgen. Efter kort genomgång av mina besvär och röntgenbilder rekommenderade han starkt operation. Inte ledbandsplastik utan steloperationer av båda handlederna och båda tumbaslederna.

WTF!?! (ursäkta, jag kanske inte får skriva så…)

Blev jättechockad milt sagt och för handkirurgen var det mer eller mindre klockrent att operation behövs om jag ska fixa mitt liv något sån när men stelopererar man handlederna kommer jag inte klara av RIK. Å andra sidan gör jag det knappt nu heller. Framtida yrkesval blir i allra högsta grad påverkade.

Eftersom det känns väldigt mastigt för mig och eftersom operationerna i sig kräver metall in i kroppen (och det gillar inte min kropp) så bestämde vi oss för att åtgärda ett smärtande problem – min högra tumme som fått alldeles för mycket stryk alldeles för många gånger när jag ramlat i backen. Han demonstrerade dessutom hur lätt den luxerade genom att dra den ur led – det kändes inte alls överhuvudtaget. Eftersom det inte är min dominanta hand känns det okej att ge sig in på operera den. Vore verkligen skönt att slippa smärtorna! Sen hur vi ska göra med resten återstår att se men det är en början mot mindre smärtor och bättre funktion hoppas jag.

Något som dock är allt annat än stelt är mina fotleder.

2 akutbesök på kort tid. Det senaste dessutom ambulans in pga att jag skadade vänstern rätt rejält (kraftig stukning) samtidigt så kom ingen vart för egen maskin. Är allt annat än kul när det händer (det gör ju så grymt ont så att jag vet inte vart jag ska ta vägen) och sen dessutom vänta på akuten och genomgå reponeringsförsök – urk! Tack och lov har det varit superbra läkare så det har känts liiite lättare än vissa gånger tidigare men det är inte kul 😦 Nytt förslag från OTA-teknikern är att specialgjuta en kolfiberortos eftersom man har sagt att jag mer eller mindre för all framtid kommer behöva ordentlig ortos. Dock krävs det operationssal och jox men händer det igen att högern viker sig så får vi göra det. Orkar inte med klumpiga aircasten mer så är beredd att offra den tiden om det kan leda till något bättre. Mitt privata spår har det inte kommit något nytt om, går och hoppas varje dag att en kallelse ska komma med posten… Oroar mig att vänster fotled börjat bli så ostadig med – inte bra!

Livet i övrigt då?

Jo jag pluggar järnet, håller på med hästarna och får inom kort hem min nye prins som jag ska njuta av hösten med och som ska bli Frökens hag-/stallsällskap. Var verkligen kärlek vid första ögonkastet när jag såg honom så är väääldigt otålig nu!

5 tankar om “Det blir stelt i framtiden

 1. Oj oj inte kul alls!:-(
  Men har du frågor om steloperation av handled och tumled så finns jag här om du vill.
  Har ju levt med det länge nu. 🙂
  20 år snart. Lika länge som funnits till! !
  Oj oj börjar visst bli gammal! 🙂

 2. På tiden att det händer saker även om det känns skräckinjagande. Tycker nog att ortopederna e lite slappa i ditt fall. Är ganska så säker på att kolfiberortosen kommer göra mer nytta än aircasten och dessutom inte så klumpig. Att bli stelopererad är inget kul alls men är ibland ett måste. Måste själv göra det nu eftersom det bara krånglar med lederna hela tiden. Dock en mindre steloperation än vad du får göra.

  Om man får skriva WTF? Jo det får man censur censur göra hur mycket man vill 🙂

  Undrar om någon av er har råkat ut för en blodcysta som utgår från en blodåder? När min tumme gick ur led så fick jag en knöl vid leden mellan tumme och pekfinger. Var hos handkirurgen ganska nyligen och passade på att fråga. Blev så ställd att jag missade att fråga hur vanligt det är och hoppas den inte utgår från en artär. Jag har mest problem med mindre leder och på lite udda ställen som fingerknogar, handlovsben, tår mm som inte ingår i beightonskalan. Annars märker jag en snabb försämring av både rygg, knän och fotleder. Det verkar som om jag tappar muskelmassa. Hoppas F-kassan e snäll mot mig :s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s