Det blev värre

Har fortsatt att ha superjobbiga blåskramper och nu börjar både orken och smärtlindringen ta slut på allvar. Är otroligt frustrerande, vill inget hellre än att sova men det gör för ont. Slappnar inte av för fem öre utan är hopkrupen som en boll. Handlederna översträckta, knäna böjda maximalt och nacken framåtböjd. Inte bra, det kommer göra ont precis överallt imorgon om jag fortsätter såhär… Tack och lov har jag lindrigare intervaller (såsom just nu) mellan de intensivaste smärtattackerna.

Är dessutom väldigt illamående så vätskan blir lidande igen. Nu var iofs VC läkaren gullig nog att förnya mitt recept på Zofran men det kräver skjuts eller buss in till stan. Inget av det känns särskilt lockande… Huvudvärken som jag fått av Emselex blir ju inte direkt bättre heller av att jag inte dricker tillräckligt så antar att jag får ta tjuren vid hornen och prioritera att sätta mig i bilen till apoteket imorgon.

Hade det här varit det enda problemet med min kropp så fine, jag hade antagligen tyckt att det vore skitjobbigt och gnällt, men då hade det inte haft lika stark påverkan på övriga kroppen. Är så trött så orkar inte med smärtan från lilltån när aircasten sitter på men kan inte slita av den, försöker sova med mina handledsortoser men de sitter dumt. Eller rättare sagt de gör sitt jobb och förhindrar att jag böjer handlederna men kontentan är att de åker av gång på gång på gång. Precis som jag tänjer på gränserna ytterligare när jag inte ens får i mig den vätskemängden jag normalt får… Har inte riktigt de reserverna för sånt här 😦

Inte fått något särskilt gjort idag och imorgon behöver alla hästarna här nere (fyra stycken i nuläget) en stor dos av kärlek, omtanke och gärna lite motion/stimulans för att må bra och den enda som kan fixa det är jag. Har en underbar medryttare men h*n är fortfarande ”grön” och kräver min närvaro i stallet och vågar inte pyssla med de yngre hästarna på det sättet utan håller sig till Fröken (fullt förståeligt). Måste dessutom jobba ikapp matten.

Med andra ord, jag mår inget vidare och det hjälper inte att jag känner mig stressad över att jag inte mår något vidare… Emselex vette tusan om jag står ut med i en månad, fortsätter det såhär får jag nog ringa urologen i nästa vecka och säga att det inte funkar… 😦

4 tankar om “Det blev värre

  • Tack Monica! Mår lite bättre även om det fortfarande är… Sådär. Men lite bättre är bättre än sämre åtminstone! 🙂 Kram!

 1. Hejsan!
  Jag har googlat runt på eds och urinretention och hamnade då på din blogg. Vilken bra blogg du har! Massor med bra information!
  Jag har just fått diagnosen eds och hela min familj är nu på gång att utredas. Jag har inte lyckats hitta nån direkt info på nätet om just kopplingen mellan urinretention och eds. Jag läser att du tyvärr måste kämpa med det så min fråga är om du vet om just urinretention kan vara en konsekvens av eds?
  Lycka till med allt!
  /Catarina

  • Tack och välkommen!

   Det är komplicerat. Givetvis kan EDS spela in (lazy bladder så att säga) men det är ju inte den enda orsaken utan långt mellan toalettbesök, övertänjning i samband med operationer osv har troligen också spelat inför mig.

   Lycka till med allt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s