Vårstädning

Ut med gamla, in med det nya!

Inte riktigt kanske, i mitt fall är det snarare ut med det gamla som inte funkar och överväga och långsamt tänka igenom det nya. Framför allt vad gäller saker men också vad gäller människor. Jag har blivit bränd några gånger för mycket…

Det finns människor som konstant bara snor energi, oavsett sällskap. Lever på andra så gott dem kan och gottar ner sig i deras liv. Sen finns det lite klurigare energitjuvar som kan vara jättefina människor men – ihop med vissa människor blir dem extremt ”tagande”, antingen genom att konstant hävda sig själva eller genom att vara falska. Det värsta med falskhet tycker jag är att dessa människor lindar in en i en kokong av förtroende och sen, när det inte passar dem längre (oftast någon anledning) så snap, kommer allting fram. Allt skvaller, skitsnack – verkligen allt och det gör ont… Sådana människor vill jag inte ha i mitt liv, inte alls på något sätt.

Men nog om människor och dess märkliga beteenden i sociala konstellationer.

Jag håller på och städar på många plan och just nu behöver jag det. Städar ekonomiskt, rent fysiskt hemma (jag har nog papper precis överallt!), rensar ut kroppen från gifter av olika slag och slickar känslomässiga sår för att kunna gå vidare, gå framåt i livet. Är mycket grubblerier om framtiden just nu, livet känns inte längre lika självklart för det har helt enkelt kommit in saker, på gott och ont som rubbat min världsuppfattning den senaste tiden. Men att ordnar sig, oavsett väg jag väljer, det är jag övertygad om! I slutänden är det viktigaste trots allt att jag känner att mitt liv är fyllt av livskvalité och att jag trivs med det jag kan påverka och accepterar det jag inte kan påverka.

Vi verkar ha fått en tidig vår ute på åkern. Trots många minusgrader ute, snö och dimma med allt vad det innebär såsom förfrusna tår, halka, djupfrysta vattenslangar och krånglande bilbatterier så föds dagligen nya liv. Över en månad för tidigt kommer lamm efter lamm. Rent praktiskt innebär det en del extra jobb och en del oro för mig men samtidigt är det helt fantastiskt. Hittills bara ett dödfött lamm och två tackor som varit lite mindre bra mammor ( = jag går runt och är orolig över deras lamm) men övriga, dryga tiotalet, växer och frodas. Livets mirakel ❤ Fröken F har till och med blivit påverkad av detta på något sätt för idag började hon minsann att brunsta. Helknäppt!

Så okej då, räknar man fantastiskt söta små lamm som ”nya” så är det nog så – ut med det gamla och in med det nya! Våren kom hit tidigt och jag passar på att rensa och njuta! Är så otroligt tacksam för att jag kan njuta av det, att jag fått möjligheten att bo som jag gör och att jag rent fysiskt klarar av det jag gör så ni anar inte.

Psst… Blev av med mitt gips idag (lång historia, var ju först tänkt nästa vecka…;)) och därmed kunde KAD:en också plockas bort. Fortfarande mycket besvär med tummen så handen ska vara lindad och följas noggrant av arbetsterapeut men SÅ skönt att det är av nu!

En tanke på “Vårstädning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s