7 tankar om “Artikel om EDS

 1. Tack för att du la ut länken. Så tråkigt när folk inte blir tagna på allvar 😦 Får se hur lång tid det tar innan min syster och hennes barn får diagnosen. Önskar dig en god jul och gott nytt år.

  • Det är fruktansvärt egentligen vilket lidande vården kan utsätta patienterna för genom att inte lyssna och inte vara mänskliga i sitt bemötande… Måtte ha blivit något fel på läkarutbildningen här i Sverige för utomlands är det väldigt annorlunda av någon anledning.

   Önskar dig detsamma, hoppas att du får en fin jul och ett riktigt Gott Nytt År!

   • Det är nog inget fel på utbildningen utan attityden. Min lärare berättade att många hoppar av utbildningen för att det förekommer pennalism på utbildningen och det möts man av i vården. Jag utbildar mig till undersköterska ifall du undrar. Jag själv möts ofta av detta inom vården. Nyttig erfarenhet när jag själv jobbar i framtiden. Antingen möts man av en läkare som skriker åt en utan att få säga ett ord själv eller så får jag frågan varför ingen har hjälpt mig. Så bit ifrån om ni inte får hjälp! Låt dom inte trampa på er! Kram!

   • Det där med attityden kan ju stämma till viss del, många i Sverige blir läkare för att ”de kan”, inte för att de vill egentligen… Har fått höra dock att jämför man så är det mycket mindre föreläsningar generellt i Sverige om patientbemötande än vad det är utomlands.

 2. Syrran fick sin diagnos för ett par år sedan, alltså efter 45 år… tyvärr har hennes 12-åriga dotter tendenser att ha det också samt att hennes syster och systerdotter på pappans sida också har fått diagnosen för ett tag sedan så vi kommer ha ögonen på henne. Vi får hoppas att det blir mer och mer kunskap framöver. Här i Värmland finns det dock läkare och sjukgymnaster som kört lite mer inriktning på EDS som ett projekt men det fanns visst inte pengar kvar att jobba vidare med det.

  • Ofta blir det så, en får diagnos i släkten och sen rullas mer och mer upp och plötsligt upptäcker man att EDS var det visst rätt många som hade. Jaså, har man slutat med det i Värmland? Vad tråkigt 😦

   Kram och God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s