Hypnos mot smärtor

I fredags togs en ny sak upp – hypnos. Eftersom det inte finns någon aktiv terapeut här i trakterna som sysslar med symboldrama är hypnos helt klart av intresse för mig. Turligt nog finns det en landstingsansluten hypnoterapeut här som jobbar med smärtpatienter.

Såsom jag fattat det handlar det inte om att ”hypnosera bort” alla smärtor utan ge mig ett redskap som jag kan använda i extra smärtfyllda situationer för att hantera smärtan. Jag är positiv och nyfiken för alla sätt att ta bättre hand om smärtan utöver mediciner är till godo enligt mig.

Symboldrama har jag fått tillfälle till att röra vid lite lätt tidigare och det hade liksom varit en annan väg att gå om det hade funnits en arbetande terapeut här. Dessutom är hypnos bättre anpassat för ren smärta och hanteringsstrategier, symboldrama upplever jag som bättre för den akuta smärtans följeslagare; ångest och panik i ett långsiktigt tänk.

Någon här som testat hypnos och kan skvallra lite? 🙂 Vet inte när jag får komma dit än eller hur många sessioner som krävs men är som sagt väldigt nyfiken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s