Överlevde vaccineringen

Halleluja!

Efter nästan två timmars väntan, varav de första 20 min var i kön bara för att inte behöva stå på gatan utanför utan komma in i trapphuset till mottagningen och anmäla mig i receptionen för att få ett frågeformulär så var det min tur att få träffa en doktor. Fick en jättetrevlig som fick mig bättre till mods (jag var ett nervöst vrak eftersom vad jag minns av skolvaccineringen var hur ont alla sa att det gjorde och att folk svimmade, minns dock inte hur jag själv faktiskt upplevde det… Är ju några år sedan) och min uvi var inget hinder eftersom urologjouren hade bedömt att det inte var någon brådska med behandling.

Blev att jag bara vaccinerades mot Hepatit B eftersom det är vad universitetet kräver, hepatit A som doktorn egentligen tyckte att jag borde ta också tyckte jag var lite onödigt. Hepatit A är inte kroniskt och knappt 1 % av de som insjunknar dör. Då är det med andra ord högre risk att dö i säsongsinfluensa och den vaccinerar jag mig inte mot heller…

Sprutan kändes knappt igår men idag är det oj oj, stackars lilla höger armen… 😉 Kan inte höja den särskilt mycket och det känns som ett stort blåmärke, ömt och ajjigt om något kommer emot. Tur att det är en månad till nästa gång så att jag hinner glömma bort hur det känns! Är så glad över att jag var tvungen att ta första sprutan igår för att hinna ta alla, det bevisar på något sätt att jag äntligen är på gång…

Idag har jag skrivit prov i genetik, tur att jag påpekade att han skulle sticka i höger armen istället för vänster, för min vänster arm behövdes verkligen idag. Spottade ut en mindre novell på varenda fråga så gud nåde om betyget inte blir bra. Genetik och bioteknik är mitt starkaste område. Sen när jag kom hem fick jag ett vykort med posten som rörde mig till tårar, har en underbar vän som tänkte på mig när hon åkte på ”vår” resa, så vykortet var från Warszawa. Var till och med en häst med på vykortet 🙂 Snart åker vi dit tillsammans istället, så fort jag blivit av med aircasten!

I övrigt mår jag fortfarande rätt tjuvens. Förkylningen är bättre utan det är mest blåsan, tarmarna och lederna. Hade en knäskål som låg lite väl dumt imorse… Första gången på väääldigt länge så hoppas att det var en engångsföreteelse, annars flippar jag nog ut. Orkar inte att knäna dessutom börjar att jäklas igen!

Har inga sjukhustider inbokade den här veckan för övrigt vilket känns jätteskönt 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s