Virvelvind

Ni vet den där karusellen virvelvinden? Den som går upp och ner, man snurrar ibland fortare och ibland långsammare men det går alltid i mitt tycke alldeles för fort. Jag blir åksjuk och försöker desperat klamra mig fast i sätet och standardfrasen när jag kliver av är

”Aldrig mer, det där var hemskt!”

Trots det händer det med några års mellanrum att jag blir medtvingad av diverse anledningar och varje gång säger jag samma sak efteråt. Det här med karuseller är inte riktigt min grej. När ska jag lära mig att säga nej? 😉

Just nu känns hela livet som en virvelvind i det stadiet man snurrar riktigt fort och jag hinner knappt uppfatta en skymt av omgivningen för jag har fullt upp med att klamra mig fast i sätet. Det har varit en tuff vecka och min ”att göra”-lista blir bara längre och längre, inte hunnit beta av varken FK, färdtjänst, läkarintyg, ringa gastro, ringa operationsplaneringen eller någon av de andra sjuttielva sakerna. Dessutom har tentaplugg (tenta och tenta, muntligt prov skulle jag väl kalla det men på vuxenutbildningen heter det tydligen tenta… Skitsamma!), shoppa kläder, betala de sista räkningarna för denna månaden och en hel del annat tillkommit. Har tentan på tisdag kväll och är redigt nervös. Tror att det kommer gå fint men fjärilarna i magen flyger lite extra nu. Dags att prestera på topp igen och sätta en tydlig nivå.

Dessutom har jag haft långa skoldagar (pluggar dock med jättetrevliga människor!), ridit lite grann och stuvat om hemma med mamma som råkar fylla år imorgon (”hela” vår lilla släkt kommer). Angående ridningen så sköter sig N exemplariskt för att bara vara en treårig ”bebishäst”! Skritta i paddocken med mig på är inga problem och gå ut i skogen på promenad funkar bara fint. Passat på att rida några svängar på Fröken F också som mått lite bättre i lungorna på sistone. Är jättekul att spränga fram i full gal0pp, även om det inte går särskilt lätt att få stopp igen…

Tyvärr har det hänt lite tråkigheter den här veckan också vad gäller djuren. Vår gamla katt Nala fick i torsdags somna in hos veterinären efter en tids sjukdom. 17 år blev hon och är djupt saknad men det skulle varit otroligt egoistiskt att låta henne lida, de sista dagarna var det tydligt att hon hade ont.

Dessutom flyttade idag gårdens vita prins hem till sin ägare (syrran) vilket framförallt Fröken F sörjer. De har varit igenom massor tillsammans under deras 6 år ihop och det gör mig ont i hjärtat att se hur hon saknar honom. Han var hennes allt. Har runnit en hel del tårar idag, för hennes skull… ❤

Vi har lite krångel med en av bröderna Bus också som blir alltmer knäpp för varje dag… Bestämt att han ska slaktas, frågan är bara när. Det handlar inte om en missförstådd, osäker häst, utan en aggressiv häst med väldigt avvikande beteende. Vi har försökt ge bort honom men ingen har nappat. Kanske skulle han fungera hyffsat normalt om han hamnade hos någon med mycket tid och kunskaper om NH med en stabil flock utan andra unghästar, men sådana möjligheter har helt enkelt inte vi.

Och ja… Kroppen mår inte alls bra. Det är så dåligt så att jag vill inte ens skriva om det. Både leder och invärtes är det illa. ALLT jag gjort denna veckan har gått på ren viljekraft och det har gått åt massor av extra smärtmedicinering. Är antingen i full fart eller helt nedbruten av smärta. Sömn och återhämtning – vad är det? Inget som jag fått den här veckan iaf.

Nu återstår bara att baka inför morgondagen och sedan försöka vila lite… Förr eller senare kommer karusellen att snurra långsammare igen, gäller bara att härda ut nu!

En tanke på “Virvelvind

  1. Kontakta mormonerna eller vad det var för religion dom tillhör som bor utanför stan, dom har nog alltid tid över för en nordsvensk. Såg att dom hade några sist vi åkte förbi, dessa används ju till bruk på åkrarna något som broder bus kanske uppskattar att få utlopp för sin agressivitet på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s