Sjukdag

Jag vet inte riktigt vad som har hänt de senaste dagarna. Jag har fått massor av saker gjort trots att jag haft väldigt ont och dragit på mig ett antal skador till. Haft storstädning i stallet, kommit jättelångt med bebishästen (till och med hängt lite grann över ryggen när hon stått stilla med sadel och träns på utan problem), städat hemma, varit på möten, pluggat, träffat vänner… Ja jag har fått saker gjort helt enkelt. Varit fruktansvärt rastlös och knappt kunnat sitta stilla. Vill hålla på med något fysiskt hela tiden, liksom använda kroppen.

Men det har kostat massor. När jag radar upp sakerna ovan låter det som om jag är frisk och världens hurtbulle men allting har ju liksom skett på mina villkor, i ett lugnt tempo. Storstädningen tog flera timmar trots att vi var två för jag var tvungen att stanna upp titt som tätt och sätta mig ner en stund för jag fick smärtgenombrott. Blåsan är utan tvekan värst, det är som knivhugg uppåt 15-20 gånger per dygn. Det är också frustrerande att leder/muskler tvingar mig till pauser när jag bara vill köra på. När jag väl ska gå och lägga mig gråter jag ofta av smärta och utmattning. En bra natt sover jag runt 4-6 timmar. En vanlig natt runt 3-4 timmar.

Det har blivit en hel del stukningar av fotleder och handleder när jag har snubblat och även andra leder. Det märkligaste var igår när jag lagade mat, rätt vad det var så låste sig höger lillfinger. Såg ut som om senan hade hamnat fel vid knogleden. Gjorde ont men inte överdrivet, jag blev mest chockad över hur märkligt det såg ut och undrade hur sjutton jag skulle få den rätt igen. Det gick efter en  stund och idag är det lite svullet kring leden och fingret hänger inte riktigt med. Jag har knappt haft problem med fingerlederna förut…

Sen gjorde jag en vurpa inatt när jag skulle till toaletten. Tror att jag snubblade på tröskeln och vred till vänster knäet på något sätt och idag är det ett stort blåmärke längs med hela sentransplantatet. Har inget minne av någon knäskål ur led men jag har knappt minne av hur jag tog mig till sängen sen. Får se vart det tar vägen och i värsta fall ringa ortopedin på måndag.

Ska ringa VC om magen på måndag med för det blir bara värre… Likaså mina svullna underben och höftproblem.

Men men, idag blir det en lugn dag. Har noll energi och går som en gammal kärring. Har smackat på flera ortoser och bäddat ner mig i soffan med diverse kuddar som avlastar. Tur att jag fått så mycket gjort så slipper jag känna den där inre stressen över att ha massor att göra. Idag ska jag vara sjuk helt enkelt och vårda kroppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s