Fredagen den trettonde? Nej. Den 14:e april är den sanna otursdagen!

Den fjortonde april har den senaste åtta åren varit en laddad dag för mig. Mandy dog den 14/4-04 och efter det har det varit olyckor, avramlingar, barndomsvänner som begått suicid och mycket annat. Den fjortonde april har det liksom klumpat ihop sig. Sen händer mycket i livet också andra dagar men den fjortonde april verkar mycket hända.

Så även i år. Tack och lov slutade saker och ting lyckligt men dagen var väldigt händelserik. Hade nattvak över tackorna så att min hyresvärd skulle få sova ordentligt, en ungtacka fick tvillingar och stötte ifrån sig ena ungen. Några timmar senare lammade nästa tacka och vi försökte få henne till att ta till sig den lille. Gick bra först, lammet fick i sig mjölk, men några timmar senare höll hon på att stånga ihjäl sitt ”adoptivbarn”.

Historien fick ett lyckligt slut, jag hade medryttaren med mig (vi skulle ha vårstädning i stallet var planen) och vi höll ungen varm tills ett nytt hem där de hade möjlighet till flaskuppfödning var ordnat. Gick runt några timmar hemma med ett lamm i famnen, lite mysigt faktiskt men det övertygade mig om att jag bör inte bli mamma, inte än på några år iaf…

Lagom när lammet åkt iväg upptäckte vi att vår gamla (17 år) innekatt som är livrädd för att gå ut hade stuckit. Toppen… Efter timmar av letande hittade hon hem själv.

Var klar med stallsysslorna först vid 22.30 igår kväll…

I övrigt så flyter det på. Grundsmärtan är hanterbar 95% av tiden, dagliga smärtgenombrott och väldigt trött. Har mycket på gång som förhoppningsvis leder till något bra. Är vansinnigt trött på kateterproblemen, två gånger har jag varit på mottagningen och bytt (onsdag och fredag), nu senast fick dem endast in en ch 16. Bytena gör väldigt ont…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s