Kilona måste bort

Jag har säkert nämnt tidigare i bloggen att jag är överviktig. Det rätt rejält dessutom numera, jag har haft viktproblem sen 6-7 års åldern (när mormor introducerade mig för grädde och pappa för kakor…). Alltid haft mat för att ”dämpa” känslor. Ätit när jag varit ledsen, när jag varit arg, nervös, stressad… Inte för att glömma allting man ”måste” fira med mat och sötsaker! Ett riktigt fult beteende.

Dessutom är jag expert på att ljuga för mig själv. Sitter jag och ska räkna på dagens kaloriintag ”glömmer” jag gärna lite. Samma sak när jag tittar mig själv i spegeln. Jag ljuger om hur bra jag ser ut, jag ser ju inte aaaalls ut att ha ett BMI över 30.

Men sanningen är den att byxorna passar inte längre. BHn passar inte längre. Jag äter alldeles för oregelbundet, fel och mycket. Konditionen är bortblåst. Det här är helt enkelt väldigt osunt. Särskilt för någon med EDS som redan har det tufft med kroppen.

Jag är inte snygg. Jag är jäkligt fet.

Mitt första mål är att tappa 5 kg. Det ska gå på åtta veckor är målet. Så i slutet av mars är jag i mål med första delmålet. Sen ska fem kilo till bort på 6-8 veckor. Sen fem kilo till innan min födelsedag i juli. Jag är absolut inte i mål då men tillräckligt långt i från fetma gränsen för att kunna fokusera på muskeluppbyggnad istället för viktnedgång. När jag har gått ner 15 kg i vikt kan jag börja rida Foxen igen…

En annan sak som ska bort är mitt koffeinberoende.

Det här är inte orealistiskt, jag har varit nere på dem vikterna förut. Det går bara jag hittar motivationen och inser sanningen. Förhoppningsvis har jag kommit en bit på väg nu. För kilona ska bort om jag så ska bända bort dem.

En tanke på “Kilona måste bort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s