Blev smärtkliniken och akuten idag

Jag kom iväg till smärtkliniken idag och trots lite navigeringssvårigheter i tid dessutom! Läkaren där var trevlig och oerhört empatisk. Han tyckte att självklart ska jag rida, det är jättebra motion om vi kan förebygga skadorna. Och jo, det lutar väl snarare åt klassisk typ än hypermobilitetstypen. Inte för att det har någon superstor betydelse men i operationssammanhang kan det göra skillnad.

Urologbiten delade vi åsikter om också, likväl enades vi om att blåsan är mitt största problem i nuläget tätt följt av gynbiten och tarmarna. Lederna och det neurologiska är större delen av tiden överkomligt smärtmässigt även om det kan slå det mesta när det är som värst. Angående höger höften hade han aldrig sett något liknande…

Helt klart ett lyckat besök. Blev nu insatt på Alvedon + Oxycontin dagligen, Ibumetinen ska jag skippa om möjligt eftersom tarmarna inte mår bra av det. Papaverin ”trodde han inte på”, hur jag nu ska tolka det…

Telefonuppföljning om en månad och återbesök om två. Fick såpass mycket Oxycontin utskrivet så att jag inte behöver snåla utan har för varje dag + lite extra vid genombrott. Underbart! 😀 Vi börjar helt enkelt såhär så får vi se vart vi landar med blåsan och vart det leder smärtsituationen. Som sagt, blåsan är prio ett i mitt liv att få ordning på.

Sen styrdes bilen mot akuten här i Skövde. Behövde få ordning på katetern igen… Triaget ville att jag skulle ringa VC, VC kan inte hjälpa och till sist fick jag komma in på ett rum. Fick träffa en AT läkare som inte visste särskilt mycket om katetrar och hispade en hel del. Hon stressade upp sig över höften, blåssmärtorna och att jag skiter blod. Inget av det är ju direkt nytt… Hon testade att kuffa upp katetern men kunde inte heller göra det.

Men men, en morfinspruta och sedan ett tafatt byte av katetern som inte gick till riktigt som det brukar när någon erfaren gör det. Urinodling och sårodling togs också, likväl som temp och CRP.

Akuten tog totalt tre timmar vilket är relativt bra. Är bara rädd för att hamna där snart igen… Tycker att det här är skitjobbigt. Jag vill inte leva så här!!!

Hemma väntade ett mejl från skolan och ett från v-chefen för urologi, nåja han svarade iaf… Imorgon blir det skolmöte, rehab och hästeriet. Nu är jag så trött så att ögonen nästan går i kors!

En tanke på “Blev smärtkliniken och akuten idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s