Stressig dag igår

Gårdagen var hemsk. Hade planerat att hinna med alldeles för mycket och var något av en tidsoptimist. ALDRIG MER! I fortsättningen ska jag planera en sak per dag… Så, såhär ser en stressig dag med Amanda ut:

04:10 Slår upp ögonen. Morgonen inleds med att spola katetern, tömma påsen och tejpa upp katetern bättre. Totalt tog det bortåt 20-25 min. Sen på med kläderna, ut till stallet, släppa ut hästarna i hagen med massor av mat, in igen, ramla på isfläck på vägen, på med vanliga kläder, kolla datorn…

05:50 Åker hemifrån. Brorsorna släpps av på fritids och jag fortsätter med mamma till sjukhuset. Väl där köper jag frukost och sen sätter mig med en bunt papper. Pressbyrån har inte gott kaffe! Får dock mycket gjort, hinner till och med skriva stödpunkter för att använda senare när jag ska svara på ett mejl från en italiensk urolog.

08:00 Tid på hudmottagningen. Jag var där för omläggning av katetern men höger höften hamnade i fokus direkt. Fick konstaterat att det var en redig skada och hudläkaren tog en biopsi efter att det blivit fotograferat. Ont som attan gör det och eftersom det är ett såpass stort område (drygt 20*20 cm över höften) så begränsar det mitt rörelseomfång också, haltar mycket mera nu. Frågan är bara vad tusan som hände när jag var sövd?!
Fick stark steroid till kateterhålet, cavilon och mepilex border. Medelstark steroid till höften, återbesök om en vecka och sedan telefonuppföljning av biopsin i början av mars. Bara att ringa om det blir värre.

09:30 Tar bussen till stan för att handla lite. In på apoteket som inte har den starka krämen. Nehepp… Smiter in på en toalett för att kolla katetern igen.

10:30 Är jag inne hos sjukgymnasten och har tjuvstartat lite. Vi har ett bra (men tungt) samtal om vad som är realistiskt och varför jag ständigt faller mellan stolarna. Det är ju ingen som tar ansvaret för att se hela bilden utan samma misstag görs om och om igen…
När det gäller skolan håller hon med om att en taktisk reträtt nog är ett av de bättre alternativen tills vi har fixat blåsan. Fixar vi allt urologiskt strul så fixar jag halvtids plugg utan att rasera övriga kroppen. Vi börjar med väldigt lätt träning och bokar ny tid nästa vecka. Sen får jag bråttom iväg till bussen för att hinna med nästa tid…

11:40 Tid på vårdcentralen för mitt nageltrång. Skulle visst ha sökt för det för länge sedan – när skulle jag ha hunnit med det? Nu var jag ju tvungen eftersom jag knappt kan gå och tån ser hemsk ut. Dunderkur med Heracillin och försök till att ta bort infekterad vävnad + nagelroten nästa vecka. Blir det värre eller om jag kräks upp Heracillinet så in igen bara… Toppen. Träffade en trevlig AT-läkare och en av ”de gamla rävarna” på VC’n. Är fortfarande nöjd med mitt VC byte! 😀 Fyller på med smärtlindring innan jag tar mig vidare, det börjar att bli lite kämpigt…

12:30 In på apoteket igen. Ingen salva här heller men däremot Heracillin. Hinner precis med nästa buss…

13:06 Stannar bussen utanför en vän. Har stora problem med att gå av bussen för chauffören sänker inte ner. Men det gick det också… Snubblar sedan över tröskeln in till hennes trappuppgång och ramlar i princip in. Men väl inne väntar trevligt sällskap och en mjuk soffa. Känner att energin snart är slut. Innan vi knallar upp till affären för att handla lite småsaker kollar jag katetern igen. Fortfarande på plats. Skönt!

15:55 Sitter och väntar på att bli upphämtad av familjen. Svinkallt ute.

16:17 Äntligen ser jag lilla reggie (ja vi har till och med döpt bilen…) komma i kurvan. Är helt övertygad om att det inte finns någon tå kvar att skära i för VC nästa vecka, den har frusit bort nu. Bilfärden hem var en plåga, får av mig alla ytterkläder och kassar i grovköket och går sedan upp för att värma mig. Tån sitter visst kvar fortfarande…

16:55 Tar mig upp från sängen och de 4 meter jag har till toaletten. Kateterpåsen är full av blod och plåstret har läckt igenom för länge sedan. Spolar katetern, byter plåster och tejpar katetern. Tillbaka till sängen i väntan på att tabletterna ska hjälpa och gullar lite med Ivy. Hon ser oförskämt pigg ut idag.

17:50 Sitter jag i bilen igen. Åker in till närmsta köpcentra i förd mjukisbyxor och foppatofflor ner till. In till mitt vanliga apotek som självklart har salvan. Varför tänker jag ens tanken på att gå in på något annat när allting finns där? Sen äter vi middag snabbt, vrålhungrig.

19:30 Bestämmer jag mig för att gå upp och smörja in höften som gör något otroligt ont. Slocknar innan jag ens skruvat av locket.

21:00 Vaknar med ett ryck. Blåsan krampar och jakten på papaverin burken börjar. Lovar mig själv att städa medicinlådan inom en snar framtid. Kommer på efter en stund att den ligger ju i väskan som jag haft med mig hela dagen… Somnar efter en timme igen.

23:30 Vaknar igen. Går ner och umgås lite med familjen. Spolar katetern, tömmer påsen, fixerar katetern. Smörjer höften och tar kvällsmedicinerna. Försöker hitta ett bra läge att somna i, slutar med att jag jagar kuddar och badlakan som knölas in på diverse ställen för att avlasta bäckenet och knäna. Får inte med mig höger benet som jag vill och ramlar med ett berg av kuddar i famnen. Tur i oturen att jag således landar mjukt… Tens på höger knäet och mjuk ortos på fotleden så kan jag sova efter en stund.

Sen fortsätter natten med att jag sover –> vaknar –> spolar katetern –> sover –> vaknar…

Idag är jag knappt människa, känner mig som en urvriden trasa. Blir en så lugn dag som det går…

En tanke på “Stressig dag igår

 1. Kära vän, EDS och tidsoptimism är ingen bra kombo!!!
  Nu gör du som jag säger och tar hand om dej i fortsättningen… *hytter med fingret i ditt ansikte*
  Jag följer din blogg vettu, så jag spionerar varje dag ska du veta. 😉
  Jag orkar bara alltför sällan kommentera.

  Hoppas det där märket du har verkligen inte är det du/dom tror, utan något helt ofarligt. *håller tummen*
  Kram på dej och ta det nu lugnt i helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s