Den där förbannade cystoskopin

Redan i augusti började vi prata om att göra en ny cystoskopi. Sen var operationsplaneringen full, läkaren tyckte inte längre att den var nödvändig och efter ett par veckors vånda blev det hela avblåst.

För lite mer än två veckor sedan bestämde vi att det är nog bra att göra i alla fall. Precis som alla andra läkare vanligen är när det gäller väntetider, dvs alldeles för optimistiska, satsade vi på två veckor ungefär. Det var i fredags.

Idag ringde en sekreterare från urologen däremot. De har en lucka tisdag nästa vecka. Eftersom den ska göras under narkos så är det rätt smockat. Blir inte min vanliga urolog som ska titta in i blåsan utan en annan som jag har träffat flera gånger förut och vet att han är duktig och vettig att ha och göra med.

Men bara tanken på hela proceduren med narkos (blir min 9:e sövning totalt), smärtor efteråt i urinröret och blåsan samt den där groggykänslan som sitter i ett par dagar efteråt gör mig väldigt stressad. Är inte ett dugg orolig över vad de kommer att se i blåsan eller urinröret utan bara över allting annat.

Vet att jag har en infektion i blåsan (odlingsvaren hade inte inkommit imorse heller..) och det är liksom ingen vits med att göra en cystoskopi om blåsan är irriterad av infektion. Så måste få tag i min vanliga urolog för att planera antibiotika dagarna innan cystoskopin. Antibiotikan förvärrar tarmarna och sen är det ekorrehjulet igång igen…

Fy fan rent ut sagt vad jag är nervös. Har gjort cystoskopi en gång tidigare men då visste jag inte om det innan… Planen då var att sätta in en suprapubisk kateter och av någon anledning prompsade de på att göra det under narkos, när jag vaknade upp hade jag jätteont i urinröret och blev idiotförklarad av mamma. ”Vad skulle han ha i ditt urinrör att göra?” En månad senare kom det fram att de hade undersökt blåsan + urinröret samtidigt… Nej, urologer överlag är inte de bästa på att informera folk om vad de ska göra innan.

Men men, nu ska jag iaf få det gjort så slipper jag gå och hispa över det länge till…

Har i övrigt tillbringat dagen med att sitta i telefon, missat telefontiden till gastro, varit hos sjukgymnasten och haft bråkiga tarmar. Nu är jag så trött så att ögonen går i kors och klockan är inte ens fem… Känner mig verkligen risig, när ska det släppa egentligen?

Vad är cystoskopi? (Vårdguiden)

2 tankar om “Den där förbannade cystoskopin

  1. Antar att du inte är förvånad?
    Det där med infektionen måste du ju få bukt med helt klart och narkos måste ju få all information, be att få prata med dem på plats, det måste man väl få göra, annars vägra sövningen!

    Kram

    • Läste lite noggrannare idag och tydligen ska man ringa dagen innan. Jahapp, får väl helt enkelt ringa då och säga vad jag har för några önskemål…

      Det blir nog bra i slutänden iaf! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s