Ett år sedan

För ett år och två dagar sedan opererade vi mitt vänstra knä för andra gången. Till en början gick det bra, väldigt ont, men inga större komplikationer. De kom sjutton dagar efteråt.

Jag hade en tuff tid där när knäet inte ville läka, det gjorde ondare och antibiotika i mängder för att kurera en infektion som fått fäste. Jag bodde på akuten. Men till sist läkte det ihop (med lite kirurgisk hjälp). Mitt uppe i allt skedde en olycka där jag trodde att hela operationen var förgäves.

Nu i efterhand är jag övertygad om att det var en ytlig sårinfektion och inflammationen under var försök till att stöta i från sig skruven in i benet. För när läkaren väl öppnade upp och tittade hittade vi ingen abscess. Däremot rejält inflammerad bindväv.

Som sagt, det läkte ihop till sist. Har två riktigt fula ärr kvar och känselbortfall i delar av knäet. Den delen som är bortdomnad är blekare än övriga knäet, syns väldigt tydligt på sommaren för det blir inte solbränt. Någon som vet varför det är så blekt?

Men otroligt nog så har knäskålen hållt sig på plats sen dess. Ska se om jag kan hitta lite bilder på ärren och lägga upp. Det ena (infekterade) blev väldigt brett eftersom läkaren satte suturerna lite väl glest.

Avslutningsvis, gud vad mycket som har hänt på ett år! Jag har betydligt mera i skallen nu än vad jag hade då, det är ett som är säkert 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s